Winterbanden

Winterbanden leveren door de profielopbouw en materiaalsamenstelling goede en veilige autoband prestaties onder (strenge) winter omstandigheden. De winterbanden beschikken over belangrijke kenmerken voor winterbanden. Wij adviseren onze klanten om met winterbanden in de maanden van september tot en met april mee te rijden. In landen als Duitsland bent u verplicht onder winterse omstandigheden met winterbanden te rijden. Oriënteer daarom ruim van te voren welke winterbanden u wilt hebben voor uw auto.

Winterbanden online kopen bij Autobandenplaats.nl

Bijna iedere bandenfabrikant heeft haar eigen winter banden van goede kwaliteit in hun assortiment staan.
Ieder seizoen stelt zijn eigen eisen aan uw autobanden. Logisch dat steeds meer automobilisten ’s winters op winterbanden rijden en ‘s zomers op zomerbanden. Dat is een garantie op de beste seizoengebonden prestaties. Bovendien bent u met winterbanden goed voorbereid als u op wintersport gaat, of landen bezoekt waar winterbanden verplicht zijn.

Wilt u verzekerd zijn van kwalitatieve winterbanden, ga dan naar onze webshop

Winterbanden in de maanden met ‘R’

Om winter banden in de zomermaanden te gebruiken is niet verstandig, want winter banden moeten gebruikt worden vanaf 7 graden Celcius of kouder en winterbanden maken in de zomermaanden erg veel lawaai waardoor u minder rij comfort zult hebben. Het is daarom verstandig om de winter banden in de maanden september, oktober, november, december, januari, februari, maart en april te gebruiken. Winter banden hebben natuurlijk onder winterse omstandigheden betere rijeigenschappen dan een zomerband. Niet alle winterbanden zijn ‘echte’  winterbanden. Let daarom extra op als u met de auto op wintersport gaat, want in Duitsland bijvoorbeeld bent u verplicht in winterse omstandigheden met een band te rijden met een sneeuwvlokje aan de zijkant.

Voordelen van winter banden

  • Goede prestaties bij winterse weersomstandigheden
  • Beste grip in de winter
  • U rijdt veilig
  • Kenmerken en levensduur als zomerbanden

Nadelen ervan

  • In de zomer maakt het lawaai