ANWB testresultaten

ANWB testresultaten

Vier stukjes rubber ter grootte van een briefkaart verzorgen het contact van een auto met de weg. Via deze contactvlakken moeten alle krachten worden overgedragen en dat in sterk wisselende dagelijkse omstandigheden. Bovendien moet een band zijn werk op de achtergrond doen, zonder lawaai. Een regelmatig terugkerende bandentest is dus van levensbelang.

Om gedurende langere tijd zeker, duurzaam en veilig te functioneren, moet een band een combinatie van veel verschillende eigenschappen hebben. Eigenschappen die vaak strijdig zijn. Veel grip gaat bijvoorbeeld ten koste van een goede slijtvastheid, denk maar aan formule 1. Of het gaat ten koste van het brandstofverbruik. De fabrikant moet al die strijdige eigenschappen combineren tot een goed en veilig afgestemd geheel. Onze bandentests laten zien in hoeverre fabrikanten daar in geslaagd zijn.

De keuze voor nieuwe autobanden kan zeer lastig zijn. Is prijs leidend of ga je voor kwaliteit. Of de middenweg voor een goede prijs kwaliteit banden. Vervolgens zijn er vele modellen die goede kwaliteit bieden. Hoe dan ook, er zijn zeer veel autobanden waaruit gekozen kan worden. Autobandensite.nl helpt met kiezen van de meest geschikte autobanden voor jouw auto.

Wilt u verzekerd zijn van kwalitatieve autobanden, ga dan naar onze webshop

ANWB Testresultaten per categroie

Wilt u de ANWB testresultaten zien voor zomerbanden?
Ga naar de testresultaten voor zomerbanden

Wilt u de ANWB testresultaten zien voor winterbanden?
Ga naar de testresultaten voor winterbanden

Wilt u de ANWB testresultaten zien voor all season banden?
Ga naar de testresultaten voor all season banden