4 Seizoenen banden

Een all season band (ook wel 4 seizoenen banden genoemd) levert door de profielopbouw en materiaalsamenstelling goede en veilige autoband prestaties onder alle weersomstandigheden. De banden beschikken over belangrijke kenmerken van zowel zomerbanden als winterbanden. Hierdoor zijn 4 seizoenen banden een goed alternatief voor automobilisten die niet twee keer per jaar van banden willen wisselen, waardoor u in 4 seizoenen door kunt rijden.

4 Seizoenen banden online kopen bij Autobandenplaats.nl

Bijna iedere bandenfabrikant heeft haar eigen 4 seizoenen banden van goede kwaliteit in hun assortiment staan.
Ieder seizoen stelt zijn eisen aan uw autobanden. Logisch dat steeds meer automobilisten ’s winters op winterbanden rijden en ‘s zomers op zomerbanden. Dat is een garantie op de beste seizoengebonden prestaties. Bovendien bent u met winterbanden goed voorbereid als u op wintersport gaat, of landen bezoekt waar winterbanden verplicht zijn.

Wilt u verzekerd zijn van kwalitatieve 4 seizoenen banden, ga dan naar onze webshop

Dunlop

Dunlop 4 seizoenen banden

Dunlop 4 seizoenen bandenBetrouwbare handling, het hele jaar door!

  • Gedurende het hele jaar uitstekende prestaties
  • Ultieme grip op winterse wegen
  • Hoge weerstand tegen aquaplaning

BEKIJK NU!

All season banden – 4 seizoenen banden in alle weersomstandigheden

Andere benamingen voor de 4 seizoenen banden zijn all season banden of all weather banden. Het maakt totaal niet uit hoe het wordt benoemd, het gaat natuurlijk om de eigenschappen van 4 seizoenen banden. Deze 4 seizoenen banden hebben de eigenschappen van zomerbanden en winterbanden in één. Het is dus een zomerband en winterband in één, maar een specialist als winterbanden en zomerbanden natuurlijk het beste voor uw auto. De 4 seizoenen banden heeft natuurlijk onder winterse omstandigheden betere rijeigenschappen dan een zomerband, maar presteert echter wel minder dan een volwaardige winterband in de winter. Niet alle 4 seizoenen banden zijn goedgekeurd als winterband. Let daarom extra op als u met de auto op wintersport gaat, want in Duitsland bijvoorbeeld bent u verplicht in winterse omstandigheden met een band te rijden met een sneeuwvlokje aan de zijkant.

Voordelen van all season banden – vier seizoenen banden

  • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden
  • U hoeft uw banden niet wissel tijdens de bandenwisselweken
  • U bespaart enorm veel tijd
  • Kenmerken en levensduur als zomerbanden en winterbanden

Nadelen van all season banden – vier seizoenen banden

  • Het is dus net geen winterband in de winter
  • Het is dus net geen zomerband in de zomer
  • Niet alle 4 seizoenen banden hebben een sneeuwvlokje