Autobanden / Zomerbanden

Kwalitatieve autobanden kunt u zien aan de profiel en de hardheid van de rubber. Michelin als voorbeeld heeft hele zachte rubber en altijd rechte profiel vlakte bij haar zomerbanden De zomerbanden beschikken over belangrijke kenmerken voor zomerbanden. Wij adviseren onze klanten om met zomerbanden in de maanden van mei tot en met augustus mee te rijden. Het is raadzaam wanneer u lange rit gaat maken dat u de juiste autobanden heeft gemonteerd, zodat u onderweg geen problemen kunt krijgen.

Autobanden online kopen bij Autobandenplaats.nl

Iedere bandenfabrikant heeft haar eigen zomerbanden van goede kwaliteit in hun assortiment staan.
Ieder seizoen stelt zijn eigen eisen aan uw autobanden. Logisch dat steeds meer automobilisten ’s winters op winterbanden rijden en ‘s zomers op zomerbanden. Dat is een garantie op de beste seizoengebonden prestaties. Bovendien bent u met zomerbanden goed voorbereid als u op vakantie gaat, of landen bezoekt waar het heel erg warm is in de zomer.

Wilt u verzekerd zijn van kwalitatieve autobanden, ga dan naar onze webshop

Autobanden / zomerbanden in de maanden van mei tot en met augustus

Om zomerbanden in de wintermaand te gebruiken is niet verstandig, want een zomerband heeft niet eigenschappen van een winterband. Een winterband heeft beter grip in de kou en sneeuw waardoor u uw veiligheid waarborgt. Met een zomerband zult u in de sneeuw geen grip hebben, waardoor u een grote kans maakt op een ongeluk. Het is daarom gebruikelijk om uw zomerbanden in de maanden mei, juni, juli en augustus te gebruiken. U kunt ook een maand eerder en maand later uw zomerbanden gebruiken. Zomerbanden hebben natuurlijk onder zomerse omstandigheden betere rijeigenschappen dan een winterband. Als u uw zomerbanden wilt kopen kunt u ervoor kiezen om een ‘groene band’ te kopen, deze kunt u herkennen door de hoge scores op de bandenlabels.

Voordelen van zomerbanden

  • Goede prestaties bij zomerse weersomstandigheden
  • Beste grip in de zomer
  • U rijdt veilig
  • Kenmerken en levensduur als winterbanden, gemiddeld 40.000 km.

Nadelen van zomerbanden

  • In de winter heeft u geen grip.